
🔹دکتر رضا ملکزاده رئیس پژوهشکده گوارش و کبد و استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مطالعات انجام شده در کشور نشان میدهد که حدود ۳۰ درصد از مردم ایران به درجاتی از ریفلاکس مبتلا هستند که این آمار در استانهای مختلف ممکن است تفاوت داشته باشد.
🔹وی با اشاره به اینکه ریفلاکس معده شایعترین بیماری گوارشی در ایران و جهان است، افزود: این بیماری علائم متنوعی دارد؛ از جمله درد خفیف یا شدید در ناحیه بالای شکم، احساس برگشت غذا، سرفههای خشک، گلودرد یا حس وجود جسم خارجی در گلو؛ در برخی موارد نیز درد به پشت تیر میکشد. به طور کلی ریفلاکس تا ۱۵ علامت مختلف میتواند داشته باشد.
🔹این بیماری گوارشی در اغلب موارد خطرناک نیست و با رعایت سبک زندگی سالم قابل کنترل است.
🔹وی نوع تغذیه را عامل اصلی افزایش شیوع این بیماری در ایران دانست و تصریح کرد: مصرف غذاهایی مانند چای لیوانی، قهوه، کاکائو، نوشابه گازدار، ساندویچ، سس، چیپس، پفک، لواشک، میوههای ترش، غذاهای چرب، شور، تند و پرادویه از مهمترین دلایل افزایش ریفلاکس هستند. برخی بیماران میپرسند پس چه بخوریم؟ این نشان میدهد سبک تغذیه رایج در ایران بهطور جدی نیاز به بازنگری دارد.